Cand am inceput sa planificam traseul pentru luna de miere, primele lucruri pe care le-am citit au fost despre Romantic Road. Este un drum de 350 de km prin padurile si muntii Bavariei, care te duce in tinutul castelelor din Germania. Noi am inceput Romantic Road in Fussen. Langa Fuseen am vizitat Castelul Hohenschwangau, precum si emblematicul Castel Neuschwanstein (cunoscut ca si Castelul Cenuseresei) , unul dintre cele mai vizitate castele ale Germaniei. Ambele sunt impresionante prin arhitectura, locatie, insa cu siguranta Neuschwanstein, castelul din povesti, este cel care imi apare in minte atunci cand ma gandesc la Bavaria. Iti recomand sa le vizitezi candva in afara lunilor de vacanta, poate e mai liber. Cand am fost noi erau cozi interminabile la bilete, si atat de agomerat incat pe aleea care duce spre Neuschwanstein abia puteai sa mergi.

Romantic Road este o sosea destinata pasionatilor de calatorii, dornici sa admire peisaje absolut superbe , sa se bucure de natura si sa transforme calatoria cu masina intr-o adevarata experienta. Drumul traverseaza mai multe sate si orase mici, linistite, toate cu specific bavarez si aer de poveste. Inainte sa ajungem in Schongau, ne-am oprit pentru un picnic scurt, incercand sa profitam cat mai mult de peisaj, Totul drumul am mers cu geamurile larg deschise, muzica in surdina, incercand sa pastram cu noi cat mai mult timp atmosfera de pe Romantic Road. Trebuie sa experimentezi o calatorie cu masina aici ca sa intelegi exact ce spun. In Schongau ne-am oprit pentru aproximativ doua ore, timp in care ne-am pierdut pe stradutele din centru. Fiind weekend, orasul a fost linistit, cu turisti putini, perfect pentru a ne relaxa dupa agitatia de la castele.

Am pornit dupa spre Augsburg, oras ce se afla tot pe Romantic Road. Aveam nevoie de putina odihna si de un internet cu viteza mare, astfel ca pentru doua nopti am stat intr-un apartament cochet gasit pe Airbnb. Ne-am petrecut majoritatea timpului pe terasa apartamentului, incercand sa recuperam putin la capitolul e-mailuri, proiecte viitoare, altfel spus destul de multa treaba. Am explorat putin si orasul, ne-am plimbat pe bulevardele largi, am admirat caldirile, insa totul intr-un ritm lent, fara sa ne uitam prea des la ceas sau sa ne facem planuri fixe.

Cele doua zile ne-au ajutat sa ne incarcam bateriile, astfel ca am plecat plini de energie spre Triberg, oras din Muntii Padurea Neagra. Aici am vazut Cascadele, cele mai inalte din Germania, apa avand o cadere de la 164 de metri, dar si Casa celor 1000 de ceasuri. Nu putea pleca din Triberg fara sa incercam tortul Padurea Neagra, preparat aici dupa reteta originala.

Calatoria in Germania ne-a dus cu siguranta intr-o lume a castelelor si povestilor, iar Romantic Road a transformat totul intr-o experienta de neuitat.

Germania...tinutul castelelor
Etichetat pe:                                                        

Lasă un răspuns