Elvetia era de ceva timp pe lista noastra de calatorii si aveam asteptari mari ca o sa ne placa. Ei bine exact asa a si fost. Prima oprire a fost pe malul lacului Konstanz, unde am ajuns la timp pentru a putea admira apusul soarelui. Ne-am relaxat , am planificat ce urma sa facem in zilele urmatoare si ne-am bucurat ca am prins ultimul loc liber in camping.

                     

Am plecat a doua zi spre Lucerne (Luzern in germana). Desi am ajuns in oras destul de devreme, era deja foarte aglomerat, insa asta nu ne-a impiedicat sa pornim la pas pe toate stradutele din centru. Lucerne este un oras  ce poate pe de-o parte sa te invaluie cu un semniment de liniste, relaxare, daca alegi sa faci o plimbare pe malul lacului, iar pe de alta parte iti aminteste cu siguranta ca esti intr-un loc vizitat de foarte multi turisti daca alegi sa te pierzi pe stradute, in special in centru. Am putea spune ca Lucerne detine reteta unui oras superb: are un lac albastru-cobalt ce este inconjurat de munti, cladiri peste care ai senzatia ca timpul nu a trecut, case colorate, muzica buna, locuri de promenada pe malul lacului si multe altele “ingrediente” pe care asteptam sa le descoperim cu urmatoarea ocazie.

   

Am vrut sa evadam putin din agitatia orasului, astfel ca am plecat spre Interlaken, o zona recunoascuta in special pentru activitatile din timpul iernii. Pana aici drumul este absolut spectaculos, cu privelisti ce iti taie pur si simplu respiratia, si o data ce ajungi ai senzatia ca cineva a desenat tot ceea ce te inconjoara. Gasesti un mix interesant intre zona rurala, cu case cochete, gradini amenajate perfect si influenta urbana , avand la dispozitie hoteluri si spa-uri care beneficiaza de toate conditiile astfel incat sa iti faca vacanta minunata. As indrazni sa spun ca aici mi-a placut cel mai mult din tot ceea ce am vazut in Elvetia si sunt sigura ca iarna totul este si mai spectaculos.

 

 

Carti postale din Elvetia!
Etichetat pe:                        

Lasă un răspuns